20-08-2012 – Persbericht

Nieuwe spellenuitgever presenteert eerste drie kaartspellen

Spellen spelen is leven

AMSTELVEEN, 2012-08-20 — In de tijd waarin de computergames en de apps je om de oren vliegen, komt nieuwkomer Odynaut Game Company met ouderwets spelplezier. In Nederland en België beleven vanaf half september 2012 de Odynauts, een buitenaards, competitief volkje dat de hoofdrol speelt in de spellen, hun tot nog toe allergrootste avontuur in de vorm van hun vuurdoop. Op de internationale spellenbeurs Spiel in Essen Duitsland laat Odynaut Game Company in oktober de rest van de wereld kennis maken met de eerste Odynaut gezelschapspellen.

Titels
Odynaut Game Company zet zich als nieuwe speler op de spellenmarkt meteen goed op de kaart met maar liefst drie verschillende titels: ‘Chipleader’, ‘Hennen Jennen’ en ‘Cavemen Playing with Fire’. Drie op zich zelf staande kaartspellen met ieder een eigen thema maar met één verbindende factor: de Odynauts die telkens in een nieuwe omgeving terecht komen waar ze graag een spelletje met je spelen. Zo bezoek je in het verslavende ‘Chipleader’ ’s werelds beroemdste casino’s om de meeste chips te verzamelen. Struin je in ‘Hennen Jennen’ samen met de Odynauts in de schuren bij de boer waar jij haantje de voorste probeert te worden. En in het tactische ‘Caveman Playing with Fire’ kruip je samen met de Odynauts in de huid van holbewoners die op slimme wijze het vuur van elkaar proberen te doven.

Achtergrond
Odynaut Game Company is een onafhankelijk spellen(uitgeef)bedrijf van Steffan Ros dat bord- en kaartspellen ontwikkelt en produceert. In samenwerking met Uco Egmond, illustrator van onder andere ‘Eppo’ bekend van het gelijknamige stripweekblad, zijn de Odynauts tot leven gekomen. Het achtergrondverhaal, de karakters en de avonturen van de Odynauts in de eerste drie spellen zijn de inspiratiebron voor auteur Steffan Ros. Hij is ervan overtuigd dat het samenballen van zijn ervaring als scenarioschrijver voor onder andere televisieseries als ‘Westenwind’ en ‘IC’ met zijn passie voor spellen de Odynaut spellen een extra dimensie geeft.

Steffan Ros: “De niet aflatende zoektocht van de Odynauts naar nieuwe spellen en hun belevenissen zijn telkens het uitgangspunt voor nieuwe spellen die niet alleen hen zelf maar ook andere spelfanaten speelplezier bezorgt. En dat is precies de bedoeling: Odynaut Game Company wil de kostbare tijd die iemand spendeert aan het spelen van een spelletje de moeite waard laten zijn! Dat klinkt niet alleen ambitieus maar dat ben ik ook. Odynaut Game Company is alweer volop bezig met de ontwikkeling van nieuwe spellen. Daarnaast sta ik er ook voor open om spellen van andere auteurs uit te geven. Tenminste als deze mijn goedkeuring èn die van Odynauts kunnen wegdragen. Verder denk ik na over andere manieren om de Odynaut verhalen te vertellen. Zo zien de Odynauts bijvoorbeeld een eigen stripboek of een televisieserie wel zitten. De lancering van de eerste drie titels is wat mij betreft slechts het begin van Odynaut Game Company. Een begin om trots op te zijn!”

Comments are closed.