odynauts

BACKSTORY

Spellen spelen is leven! Dat is het motto van de Odynauts. Een competitief volkje dat wel vaart bij het gevoel dat winnen teweeg brengt. De kick van het winnen maakt een hormoon aan waardoor de Odynauts langer leven. Bij verlies wordt dit hormoon echter afgebroken. Om te overleven moeten de Odynauts dus winnen!

Het begint allemaal lang geleden, in het verre verleden van de Odynauts waarin ze hun honger naar winst stillen met oorlog, verderf en bedrog. Tot ze op een dag na een monsterlijke strijd inzien dat in zo’n verderfelijke maatschappij de winnaars op de lange termijn eigenlijk juist de verliezers zijn. Een belangrijk keerpunt in de Odynaut geschiedenis want ze besluiten hun strijdlust overboord te gooien om zo een vredelievende maatschappij te creëren.
Een wereld zonder ego’s, geldingsdrang of competitie waarin iedereen winnaar is. Dit idealisme is slechts van tijdelijke aard. Door dit staakt het vuren wordt bij niemand meer het typische win hormoon aangemaakt met als gevolg dat de Odynauts bij bosjes om vallen. Uitsterven van het Odynaut volk dreigt totdat de Odynauts in de wereld van spelletjes duiken.

Spellen spelen is de ideale manier om te kunnen winnen zonder echt al te veel te verliezen. Een tijd lang gaat dit goed totdat de Odynauts geobsedeerd raken door het magische idee dat met het winnen van verschillende soorten spelletjes niet alleen hun levensverwachting stijgt, maar ook hun geluk.

Na het eindeloos spelen van eigen spellen, trekken de Odynauts er op uit. Ze reizen het heelal door op zoek naar zoveel mogelijk soorten spelletjes. Op zoek naar geluk. En na een enorme spellentocht door verschillende zonnestelsels zijn ze nu terecht gekomen op…aarde.

KARAKTERS

BALLSY

Ballsy stamt af van één van de allereerste Odynaut clans. Voor onze begrippen heeft hij ‘blauw bloed’. Ballsy’s clan kent door alle generaties heen machtige heersers en strijders. Het is een waar geslacht van winnaars. Desondanks is Ballsy de laatste in bloedlijn. Na hem is zijn clan uitgestorven, mits Ballsy zorgt voor nieuw nageslacht. Er rust dus een hoop verantwoordelijkheid op zijn schouders. Ballsy doet daarom zijn uiterste best een vrouwelijke Odynaut aan de haak te slaan en heeft zijn zinnen op Snappy gezet. Maar zal hij erin slagen om haar voor zich te winnen met zijn grote mond maar kleine hartje? Ballsy is een ware leider, taai, sterk, stoer, moedig, roekeloos en brutaal. Hij gaat voor niemand uit de weg. Ballsy heeft net als zijn voorvaderen een zwak voor kleine, zachtharige dieren. Dit ruwe bolster, blanke pit voorkomen is de achilleshiel van deze Odynaut en wellicht de reden voor het op uitsterven staan van zijn clan.

[fb_like]

SNAPPY

Snappy is een uiterst aantrekkelijke Odynaut. Ze gooit haar schoonheid graag schaamteloos in de strijd om mannelijke Odynauts voor zich te winnen. Over het algemeen slaagt ze hier met haar charmes aardig in, maar haar schoonheid is niet alleen een zegen. Soms is het zelfs een vloek. Het komt namelijk ook voor dat haar prachtige voorkomen juist als intimiderend wordt ervaren waardoor de mannen het laten afweten. Mannelijke Odynauts voelen zich niet graag onzeker en wanneer Snappy haar opwachting maakt, worden soms zelfs de grootste macho’s ineens extreem verlegen en maken ze zich snel uit de voeten. Snappy stamt af van de Odynaut spelontwikkelaars die enkele generaties geleden het spelen van spellen hebben geïntroduceerd als relatief veilige overlevingsmethode. Haar afkomst brengt met zich mee dat Snappy goed op de hoogte is van spelmechanismen. Winnen is in haar geval zo goed als zeker. Tegen haar verlies kan ze dus niet zo goed. Snappy is slim, lief en verzorgend. Ze weet Odynauts met elkaar te verbinden. Snappy is van het type no nonsens en heeft schijnheiligheid onmiddellijk door.

[fb_like]

GRITTY

Gritty is een verhaal apart. Hij stamt af van de uitzonderlijke Odynaut Gritty twintigling. Een bijzonder fenomeen in het Odynautrijk aangezien een twintigling bij hen, een tienling bij mensen zou zijn. Gritty en zijn familie hebben het zwaar omdat zij zich al generaties lang telkens weer opnieuw moeten bewijzen als serieuze tegenspelers. Andere Odynauts nemen het liever niet op tegen een Gritty omdat men er nooit zeker van is of een eerlijke strijd gestreden wordt. Gritty’s wisselen elkaar als twintigling in spel en strijd behendig af. Over de twintigling wordt gezegd dat het er aanvankelijk zelfs vijfentwintig waren. De meest fantastische verhalen doen de ronde over de ‘verloren’ vijf. Gritty voelt zich sociaal onderdrukt en heeft daardoor een grote geldingsdrang. Zijn strijd om erkenning is door de jaren heen de voornaamste levensmissie geworden. Gritty is stekelig, sjagerijning en in een slechte bui soms zelfs een beetje grimmig. Gritty is echter wel recht door zee is en wanneer jij Gritty eenmaal in je hart hebt gesloten, kun jij je geen betere vriend wensen.

[fb_like]

PLUCKY, GUTSY & ZIPPY

Plucky, Gutsy en Zippy zijn de harde werkers onder de Odynauts. Ze stammen af van een succesvol geslacht Odynauts die in aantallen de meerderheid hebben binnen alle clans. Door dit grote netwerk zijn zij een politiek machtige clan. Plucky en de zijnen spelen dan ook vaak als eerste de nieuwste, beste en meest exclusieve spelletjes.
Vaak wordt iemand uit Plucky’s, Gutsy’s en Zippy’s clan uitgeroepen tot winnaar van een spel om hen voor zich te winnen in andere spellen. Alleen dan maken andere Odynauts meer kans op winst. Plucky, Zippy en Gutsy zijn mede hierdoor graag geziene en populaire Odynauts.
Plucky is een harde werker, trouw, sociaal, sportief.
Gutsy is een echte waaghals. Iemand met lef die nooit een ander zal vragen iets voor hem te doen wanneer hij dit ook zelf kan.
Zippy is een denker.

[fb_like]

VERHALEN

CHIPLEADER

Download hier binnenkort het hele verhaal, of klik hier om naar de pagina over het spel te gaan.

HENNEN JENNEN

Download hier binnenkort het hele verhaal, of klik hier om naar de pagina over het spel te gaan.

CAVEMEN PLAYING WITH FIRE

Download hier binnenkort het hele verhaal, of klik hier om naar de pagina over het spel te gaan.