over ons

OVER ONS

Odynaut Game Company is een onafhankelijk spellen(uitgeef)bedrijf van Steffan Ros. Odynaut Games ontwikkelt en produceert bord- en kaartspellen voor enthousiastelingen. In de spellen spelen de Odynauts de hoofdrol.

Steffan studeerde scenarioschrijven aan de Filmacademie en is daarna jarenlang creative geweest in de media. Daar bedacht hij onder andere voor Tuvalu Media en John de Mol’s Talpa Content televisieprogramma’s en formats. Verhalen vertellen is Steffan eveneens niet onbekend. Als scenarist schreef hij mee aan verschillende dramaseries zoals Westenwind en I.C. Voor de Stichting Cliniclowns ontwikkelde Steffan transmediale (internet) concepten.

Momenteel werkt Steffan als hoofd programma-ontwikkeling bij North Sea Camel, het tv-bedrijf van Ali B. en Najib Amhali. Dat al deze creatieve competenties van toegevoegde waarde zijn bij het bedenken van nieuwe bord- en kaartspellen, staat natuurlijk buiten kijf.

Wat ook iets toevoegt, is het spelen van spellen. Steffan laat zich als spelliefhebber graag uitdagen, verrassen, dwarsbomen of bespelen om eigenhandig te ervaren wat wel of wat niet werkt.

Odynaut Games heeft een simpele missie: Odynaut Games wil de kostbare tijd die iemand spendeert aan het spelen van een spelletje de moeite waard laten zijn!

Odynaut Games is trots op de nauwe samenwerking met tekenaar Uco Egmond. Uco deed de illustraties van Hennen Jennen, Cavemen Playing with Fire en Chipleader. Uco, van huis uit industrieel ontwerper, begon in de jaren 70 strips te tekenen. Met één van die strips stapt hij naar het striptijdschrift PEP. De strip wordt Eppo genoemd en het succes is zo groot dat twee jaar later het hele blad EPPO genoemd wordt. Naast vele andere strips, zoals Tobkok, heeft Uco ook ‘Dutchy’ ontworpen; dé mascotte van het Nederlands elftal.

De Odynauts zijn een competitief volkje voor wie winnen van levensbelang is. Daarbij geloven ze er heilig in dat de mate van geluk in hun leven afhankelijk is van de hoeveelheid verschillende spelletjes die ze spelen. Door deze overtuiging zijn ze dus altijd op zoek naar nieuwe spellen. Na een enorme spellentocht door verschillende zonnestelsels zijn ze nu terecht gekomen op aarde.

De naam Odynaut komt van ‘odyssee’ en ‘astronaut’

Een odysee is een lange en moeizame tocht en komt van het heldendicht van Homerus over de lotgevallen en omzwervingen van Odysseus op zijn terugtocht van Troje naar Ithaka. De boze zeegod Poseidon joeg Odysseus van de ene gevaarlijke omzwerving in de andere, zodat hij er tien jaar over deed om zijn vaderland te bereiken.

Een astronaut is een ruimtevaarder.

OPDRACHT SPELLEN

Odynaut Games kan ook voor u spellen maken! Odynaut Games vertaalt uw merk, verhaal, concept, format of bijvoorbeeld vraagstuk naar een bord- of kaartspel op maat. Een spel dat niet alleen leuk en uitdagend is om te spelen, maar vooral ook uw medewerkers, cliënten, of doelgroep bij elkaar brengt.


Naast het verenigen van mensen verbindt een spel mensen. Op informele wijze komt iedereen aan de beurt om te vertellen, handelen, peinzen maar ook om bijvoorbeeld geholpen te worden. Op deze manier kan een thema of onderwerp inzichtelijk gemaakt- en resultaten geboekt worden. Een spel zet bovendien aan tot creatief denken, brengt spanning en ontspanning met zich mee en is herhaaldelijk inzetbaar waarbij elk potje toch weer heel anders verloopt.

Vanwege zijn multimediale achtergrond en netwerk kan Steffan naast een bord- of kaartspel uw organisatie of bedrijf ook bedienen met een transmediaal totaalconcept waarvan een bord- of kaartspel deel uitmaakt.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op.